Шкільна медіатека є незмінним партнером школи в навчальній і виховній роботі.

Одне з найважливіших завдань Коростишівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей інформаційних технологій» імені Л.Х. Дарбіняна – дати кожному учневі необхідний рівень наукових знань, залучити до багатств української та всесвітньої культури. Активне, творче ставлення школярів до навчання, рівень їх знань у різних сферах науки, техніки, культури великою мірою залежить від розвитку пізнавальних інтересів, самостійності мислення, прагнення до самоосвіти. У процесі формування цих якостей важливу роль відіграють друковані видання (книжки, періодичні видання). Але вони вчать тільки тоді, коли учень уміє працювати з ними, вміє їх читати. Перед шкільною медіатекою постає завдання оптиматизації процесів, направлених на впорядкування програм розвитку культури учнів. Рівень інформаційної культури визначається вмінням формулювати свої потреби в інформації, умінням ефективно її шукати, оцінювати й використовувати. І тому у шкільній медіатеці для учнів 3-х класів  провели бібліотечні уроки, на яких практично знайомили з поняттями «число, рік, видання, примірник, комплект» та запропонували теми заміток для створення тематичної стінної газети: 3-А «Чотирилапі улюбленці», 3-Б «Шкільні кореспонденти», 3-В «Книголюби».

Шкільний бібліотекар Лілія Леонідівна ознайомила дітей із періодичними виданнями та провела огляд дитячих журналів, які виписує НВК. Учні працювали практично знаходячи  номер журналу, рік видання, видавництво  і т.д., переглянули відео «Як створюється журнал» та самостійно створили стінгазети.

Зустріч пройшла цікаво та весело, діти зарядились гарним настроєм, впевненістю в своїх силах, бажанням читати.

Друзі, приходьте в медіатеку! «Медіатека – це щось на зразок магічного кабінету. Там зачаровані найкращі душі людства, які чекають на зустріч з вами»