У день мінної безпеки для учнів 5-Б класу проведено вебквест «Мінна безпека», для 11 класу – година спілкування «Мінна безпека. Що потрібно знати та виконувати?». Класні керівники 1-4 класів провели з учнями ранкове коло, а вихователі ГПД- пізнавально-розважальні години на тему «Мінна безпека».

Під час перерв учні переглядали відеопрезентацію «Безпека дітей під час війни», мультфільм про небезпечні предмети, а члени учнівського самоврядування розповсюдили серед учнів 1-11 класів флаєри «Мінна безпека».

У цей день до школи завітали працівникигромадської організації «Асоціація саперів України», які розповіли учням та педагогам про те, як поводитися в різних надзвичайних ситуаціях, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами. Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів для різних вікових груп проводили окремо. З дітьми спілкувалися інструктори Чуткий Тимофій Сергійович та Чутка Ольга Андріївна.

Молодшим школярам показували тематичний мультфільм, а правил безпечної поведінки навчали у формі гри. Пропонували допомогти хлопчику Тарасику, якій опинився на небезпечній території.

А для старших школярів підготували цікаву лекцію. Докладно пояснили, чому заміновані території довго залишаються небезпечними, як треба поводитися, щоб вберегти здоров’я та життя.

Особливу увагу приділили розповіді про небезпечні предмети та пристрої: нерозірвані боєприпаси, різноманітні міни, детонатори, саморобні вибухові прилади. Акцентували увагу на тому, як вони можуть бути замасковані. Проаналізували правила безпечної поведінки. Наводили чимало прикладів із реального життя, ставили запитання, заохочували дітей до активного обговорення. Зауважили, чому не варто повторювати необдумані дії з вибухонебезпечними предметами, побачені в тік-тоці та на ютубі.

Не обійшлося й без подарунків. На згадку про захід діти отримали вкладки-пам’ятки з важливою інформацією.