STEM-вдале поєднання креативності та технічних знань.
Головною перевагою STEM-навчання для здобувачів знань у нашому ліцеї №2 ім.Л.Х.Дарбіняна є їх підготовка до реального життя. STEM-освіта дозволяє вчителям наочніше пояснювати необхідний матеріал, тому що поруч з теорією діти відразу бачать, як це виглядає в реальному житті. Під час STEM-уроків в центрі уваги знаходиться не вчитель, а практичне завдання, яке потрібно вирішити. Здобувачі знань вчаться вирішувати це практичне завдання шляхом спроб і помилок, вдало поєднуючи теоретичні знання з практичними навичками та вміннями.
STEM-підхід дозволяє виховати в дітях гнучкість та критичне, практично орієнтоване мислення.
На перший план виходить здатність вчитись та сприймати зміни, а не самі знання, які нині стають застарілими з неймовірною швидкістю. Це дає впевненість батькам у майбутньому їхніх дітей, адже після застосування STEM-викладання діти матимуть глибоке розуміння як жити у сучасному динамічному світі. STEM-освіта вчить вдало комбінувати отримані знання для вирішення реальних життєвих ситуацій.
Аліна Повар, вчителька інтегрованого курсу STEM, допомагає учням 5-6 класів зануритися у світ науки, технологій, інженерії та математики через практичні завдання та інтерактивні заняття, заохочує учнів до експериментів та творчих проєктів. Завдяки її професіоналізму та творчому підходу, учні не тільки здобувають знання, але й навчаються їх використовувати на практиці.