4 жовтня — прекрасний привід проявити любов до братів наших менших, адже саме в цей день відзначають Всесвітній день тварин.

Вперше це свято відзначали в 1931 році. Цей захід відбувся у Флоренції.

Заступником всіх тварин у католицизмі вважається Франциск Ассизький. Його пам’ять шанують 4 жовтня. Саме тому для святкування була обрана саме ця дата.

Згідно зі статистикою, щогодини з лиця Землі зникають безповоротно три види тварин, а щодня зникає більше 70 видів фауни і флори. Таким чином, за 25 останніх років біологічне різноманіття Землі скоротилося більше ніж на третину.

Всесвітній день захисту тварин — це свято, яке допомагає об’єднати зусилля усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин.

Сьогодні учні з учнівського творчого об’єднання спільно з учнями 2-х класів з групи продовженого дня провели танцювальний флешмоб «Щаслива лапа», який несе соціальний меседж до людей в якому діти закликають не ображати тварин .

Давайте не забувати про те, що ми одна велика сім’я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.