Мово рідна, слово рідне,
Хто вас забуває,
Той у грудях не серденько,
А лиш камінь має.

С. Воробкевич

Сьогодні, 21 лютого, у всьому світі відзначається Міжнародний день рідної мови. У 1999 році ЮНЕСКО вперше проголосило Міжнародний день рідної мови. Головна мета цього дня – підтримати самобутність та важливість кожної мови та її важливість для народу.

Тож у рамках Міжнародного дня рідної мови у Коростишівському НВК «Школа-ліцей» ім. Л.Х. Дарбіняна було проведено ряд заходів.

Учитель Татарчук Н.Є. читала диктант «Мово рідна!» для учнів 6 класів. Діти, пишучи текст, перевіряли орфографічну та пунктуаційну грамотність і, до речі, показали непогані результати.

Учитель Одарчук О.С. організувала виставку хмар слів «Рідна мова». Діти 5-11 класів малювали хмаринки, в яких описували, якою є для них рідна мова. Хмаринок вийшло назвичайно багато, і всі вони підкреслюють, що рідна мова є дуже важлива для народу.

Прищепити любов до рідного слова – така мета конкурсу читців творів українських та зарубіжних поетів про мову «Слів у мові мільйон…», який провела Татарчук Н.Є. для учнів 6-В класу. Діти чуттєво декламували вірші про рідну мову, передавали поетичним словом її різнобарвність, красу та мелодійність.

Вітаємо з Міжнародним днем рідної мови! Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом!