Велика літня перерва у ліцеїстів –  період зміцнення їхнього здоров’я, пізнання цікавого, нових знайомств та пригод. Це пора морального загартування, духовного збагачення, пора яскравих вражень, творчості, активного пізнання світу та себе в ньому. А починається літній відпочинок навчальними екскурсіями та навчальною практикою.  Основне завдання ліцею – розширення світогляду ліцеїстів, формування у них життєво необхідних компетентностей.

Ліцей № 2 ім.Л.Х.Дарбіняна має  власну систему організації навчальної практики в 10-х класах, а саме: навчальні заняття, створення науково–дослідницьких проектів (курсових робіт) та презентація їх на науково-практичних конференціях.

В період з 31 травня по 11 червня учні 10-А та 10-Б класів мали можливість поглибити теоретичні та практичні навички з географії, алгебри, геометрії та інформатики. Під керівництвом учителів географії Ніколюк Л.П. та Волинець Н.Л., математики Водотієць Н.М. та Єрмакової Н.Г., інформатики Нацевич А.М. та Круглецького І.В., вони писали курсові роботи та були учасниками науково-практичної конференції, де презентували результати своєї роботи.

Сучасне життя вимагає пошуку нестандартних рішень, тобто творчості, такої форми діяльності, метою якої є пошук та створення оригінального, кращого. Віримо, що організовуючи таку навчальну практику, ми здійснюємо ще один крок, щоб із маленької людини сформувати особистість, діяльність якої була б корисною суспільству й цікавою для неї.