Уже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. Конкурси, мовні ігри і турніри спонукали учнів до творчості й пізнання, викликали ще більший інтерес та бажання вчитися, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими .

Учні ліцею приєдналися до написання Всеукраїнського  радіодиктанту національної єдності.

Конкурс відеороликів « Читайте Сковороду», присвячений 300-річчю з Дня народження Григорія Сковороди нікого не залишив байдужим.

Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови проведені заходи є важливими і особливо актуальними.Уся шкільна родина ліцею переконана, що відзначення Дня української писемності та мови гуртує всіх українців на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові.