«Тепер, коли ми навчилися літати в повітрі, як птахи,
плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного:
навчитися жити на землі, як люди».
(Б. Шоу)

Саме цьому мистецтву – жити з людьми і серед людей присвячений День толерантності, який відзначають в усьому світі 16 листопада. Ліцей № 2 ім. Л.Х.Дарбіняна   долучився до відзначення цього дня.

День  толерантності  пройшов  насичено та різноманітно. Учні із задоволенням взяли участь у бліц-опитуванні, тематичному  проєкті та  акції, тренінгах та бесідах на тему толерантності, а школярики початкової школи охоче створили « дерево толерантності».

Проведені заходи дали можливість учасникам освітнього процесу ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність урятує світ. День  пройшов цікаво та змістовно, панував піднесений настрій. Усі зрозуміли, що в повсякденному житті толерантність – це не бездіяльність, а активна життєва позиція, суть якої полягає не стільки в тому, щоб терпіти чужий спосіб життя, поведінку, звичаї, почуття, думки, ідеї або вірування, але й  охоче визнавати та приймати поведінку, переконання і погляди інших людей, які відрізняються від своїх власних.