Здобувати знання – дуже складна робота, але якщо ця робота проходить цікаво, невимушено, то й знання здобуваються швидко. Саме це зрозуміли учні 11 класу ліцею №2 ім. Л.Х. Дарбіняна, коли відвідали природничий факультет Житомирського державного університету ім. І. Франка.

Декан природничого факультету Романюк Руслана Костянтинівна радо зустріла учнів, розповіла про історію закладу, його будівлю. Ознайомила зі спеціальностями та умовами вступу. Після цього учні ліцею по-справжньому відчули на собі, як це бути студентом. Викладачі запропонували розглянути будову комара, спорів хвоща під мікроскопом, визначити кістки людини, почути й побачити як б’ється та працює серце людини із середини.

Ліцеїсти змогли поринути в зоосвіт, пройшовшись музеєм природи, де знаходиться величезна колекція риб, птахів, гризунів, мав, оленів, зубрів та навіть страусів. Окрім цього, учні розглянули понад 200 експонатів рідкісних і дорогоцінних мінералів та гірських порід України та Євразії.

Найбільше вражень викликало хімічне «шоу» від доцента кафедри хімії Олександра Миколайовича Камінського, який показав учням різні хімічні реакції. Ліцеїсти не лише бачили, як відбувається хімічний процес, а й самі брали участь у його створенні.

Після відвідин природничого факультету учні перейшли до факультету іноземних мов. Там змогли більше дізнатися про навчання студентів, які в майбутньому будуть перекладачами та вчителями іноземної мови.

Щиро дякуємо викладачам Житомирського державного університету ім. І. Франка за цікаву профорієнтаційну роботу.