9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Учні ліцею №2 ім. Л.Х. Дарбіняна відзначали 209-річницю з дня народження Великого Кобзаря України.

Школярі 5-х класів позмагалися на швидкість у квесті «Чи знаємо ми Шевченка?». Вони отримали маршрутні листи, за якими проходили шлях і тим самим давали відповіді на запитання про Шевченка, його творчість, картини та читали вірші поета напам’ять.

Учні 6-х класів брали участь у грі «Шевченківська вікторина». Діти відповідали на запитання про життя і творчість Т. Шевченка. Переможцем став 6-А клас.

Фантазували діти 7-8 класів під час створення малюнків на тему «Шевченко і сучасність. Яким би був Шевченко, якби жив сьогодні?». Виявилося, що ліцеїсти побачили сучасного Шевченка і байкером, і рокером, і військовим ЗСУ, і ліриком.

Учні 9-х класів сперечалися під час проведення вікторини «Правда чи фейк. Що ви знаєте про Тараса Шевченка?». Діти не очікували, що Шевченко, окрім того, що відомий як поет і художник,  виявився ще неабияким модником. Дев’ятикласники відкрили для себе зовсім іншого Шевченка.

Старшокласники на чолі із учасниками шкільного телебачення відзняли відеорепортаж «У чому актуальність Шевченка?». Діти виступили в ролі журналістів та поцікавилися у ліцеїстів, чому сьогодні вірші Кобзаря такі актуальні.

Шевченкове «Борітеся – поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – для кожного має сьогодні глибокий зміст.

Ми обов’язково поборемо! Адже правда на нашому боці. Як казав Кобзар:

«І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люди на землі».

Учителі української мови й літератури ліцею №2 ім. Л.Х Дарбіняна