Метою навчального предмета «Захист України» є формування у здобувачів освіти життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту України та дій в умовах надзвичайних ситуацій, а також оборонної свідомості, готовності до національного спротиву, розуміння суспільної значущості військової служби, мотивації до набуття необхідних компетентностей у сфері безпеки і оборони.
         З метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів у 11 класі з 24 по 26 квітня в ліцеї № 2 ім.Л.Х.Дарбіняна Коростишівської міської ради проводяться навчально-польові та навчально-тренувальні заняття (збори).
         В перший день занять юнаки 11 класу розбирали та збирали автомат, вивчали елементи самооборони, рукопашного бою, вивчали стройові прийоми зі зброєю.
         Заняття для дівчат 11 класу проводилися на базі КНП «Коростишівська ЦРЛ ім. Д.І. Потєхіна» у травматологічному, терапевтичному, неврологічному та хірургічному відділеннях. Медичні працівники лікарні ознайомили дівчат з гігієнічною обробкою рук медичного персоналу; з правилами збереження ліків невідкладної допомоги; із сортуванням використаних пробірок, утилізацією голок; обов’язками медичного персоналу; біологічною дією вітамінів на організм людини; обробкою ран та перев’язкою; алгоритмом використання крапельниць; дезінфекцією та стерилізацією.
         Учениці знайомилися з історією хвороб пацієнтів, вимірювали артеріальний тиск.
         Щиро дякуємо медичним працівникам Коростишівської лікарні.
         Далі буде…