З метою підтримки та розвитку психологічної стійкості учасників освітнього процесу, 30 травня 2024 року в ліцеї №2 ім.Л.Х.Дарбіняна Коростишівської міської ради для учнів 7-11 класів був організований День ментального здоров’я. Вчителі провели серію з п’яти уроків для здобувачів освіти 7-10 класів з питань психічного здоров’я в межах “Місяця обізнаності про ментальне здоров’я”, який відзначається протягом травня 2024 року.

Під час проведення уроків учні переглянули анімований комікс «Ден і Рора проти корпорації С», який розповідає про важливість піклування про ментальне здоров‘я, розуміння і надання інструментів, які допоможуть подбати про свій внутрішній стан. Комікс створений Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олена Зеленська – за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який втілює організація Пакт.

Під час занять здобувачі освіти ознайомилися з поняттям стресу та способами подолання його наслідків, мали змогу отримати «аптечку психологічної самодопомоги», опанувати методи заспокійливого дихання та практичні вправи для зняття психологічної напруги, техніки самодопомоги та підтримки людей, які поруч.